terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

Arsenal verliest, de arbiter krijgt weer de schuld

Jack Wilshere, de jonge middenvelder van Arsenal, voelt zich geroepen om iets dat volledig krom is weer recht te praten. We hebben het over de tweede gele kaart die Robin van Persie ontving in het CL-duel tegen Barcelona, voor het doorspelen en op doel schieten (toevallig naast schieten?) nadat er gefloten was voor buitenspel.
Van Persie kon het veld voortijdig verlaten en liet zijn ploeggenoten met tien man achter.

De reactie van Wilshere:
Iedereen bij de Gunners was verbolgen over de tweede gele kaart voor Robin van Persie. Hij was heel boos, ook ik hoorde het fluitje niet.

Op diverse voetbalfora wordt inmiddels heftig gereageerd op het wegsturen van Van Persie, maar er zitten gelukkig ook nog vele verstandige reacties tussen.

Een bloemlezing:

(VeSteph) In heel de wedstrijd is het niet één keer gebeurd dat het fluitje niet te horen was. En precies bij dit moment met Van Persie, die al geel heeft, zou het fluitje niet door iedereen worden gehoord? Wel erg toevallig vind je niet?
Daarnaast is duidelijk te zien aan de manier waarop Van Persie verder speelde na het fluitsignaal, dat hij het wel gehoord had. Of denk je dat hij echt de kans zo zou hebben verprutst? Het eerste schot van Arsenal in de wedstrijd zou hij met zijn rechter vijf meter naast knallen?

(JizZzy) Och wat een onzin, het stadion kolkte de hele wedstrijd en alle andere fluitjes werden toevallig wél gehoord?! Hou toch op zeg. Het ik-heb-het-fluitje-niet-gehoord is een onzin-argument en voetballers gebruiken het maar al te graag als ze weten dat ze in de fout zijn gegaan. Van Persie wist dondersgoed wat hij deed, maar je zo simpel profileren in een belangrijke CL-wedstrijd kan natuurlijk niet dus dan draaien we het verhaaltje lekker om, hij hoorde het zogenaamd niet en Busacca is de bad guy. Belachelijk. Dan kunnen we de regel wel schrappen want dan kan elke speler vanaf nu claimen dat hij het fluitje niet hoorde. Van Persie kreeg een verdiende prent, net als Sagna overigens die het nodig vond om de bal mee te nemen na een vrije tap tegen. Het zijn de meest irritante acties in het voetbal, de bal wegtikken, hem in je handen nemen of huizenhoog de lucht in gooien. Goed dat er eindelijk eens een scheidsrechter op wenst te treden tegen dit spelbederf want er zijn heel veel ploegen die zich hieraan schuldig maken, niet alleen Arsenal.


(P_Cruijff) Houd het toch eens op, van Persie was gewoon niet professioneel en slim genoeg. Wenger had hem 1e helft moeten aanspreken op zijn gedrag. Van Persie had zich in de 1e helft nooit zo mogen gedragen, klaar, eigen schuld! Hij had in het teambelang moeten denken. Verder heeft Barca gewoon dik verdiend gewonnen, Arsenal speelde zeer laf voetbal en verdiende ook niet door te gaan. Barca heeft hier en daar bijna geen overtredingen nodig, bij Arsenal ging het hier en daar soms wat te hard aan toe... Arsenal heeft de gehele wedstrijd niet weten te voetballen en de bal vast te houden in de ploeg ... Barca was gewoon beter in alle opzichten; jagen, willen voetballen, aanval, durf, slim, puur voetballend oplossen, heel simpel de bal kwijt. Arsenal moet het alleen hebben zoals altijd van de uitbraak.

De feiten worden pijnlijk simpel door Barcelona-trainer Guardiola weergegeven, nadat hij Wenger weer eens alle schuld van de uitschakeling bij de scheidsrechter neer hoorde leggen.

The Sun liet het volgende optekenen:

Barca boss Pep Guardiola, clearly annoyed with the Arsenal boss, said: Wenger just told me I should congratulate the referee but I did not run into the ref - so I could not do that.

The reality is that they did not have three passes in a row.

En zo is het maar net. Arsenal voetbalde als een schijtlijster met diarree.
Dat màg, maar val ons niet lastig met de spetters.
 

copyright by © judge