terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

Soccer Scouting Consult

Ik zie Hossam Ghaly voor Tottenham Hotspur scoren tegen Chelsea, Leonardo kan naar de aartsrivaal vertekken en Robin van Persie wordt de Grote Man van Arsenal. Phillipe Leonard mocht na een enkele dramatische wedstrijd de Kuip alweer verlaten (de linksback kon niet tegen rechtsbuitens voetballen??), terwijl Tiendalli de trainer van Feyenoord laat weten dat hij liever niet speelt. De druk is hem te groot, naar verluidt. Verder is er een dikke dertig spelers van de loonlijst van de Rotterdamse volksclub weggesaneerd, maar een enkele topper daarvoor terughalen blijkt financieel onmogelijk. Of men moet in Danny Buijs een crack herkennen, maar tot op heden valt hij slechts op in door hem zelf gecreërde opstootjes.
Gelukkig heeft Feyenoord, middels het beleidsplan van technisch manager Peter Bosz, een goudader aangeboord, te weten Soccer Scouting Consult van Peter Gerards en Ben Hendriks. Het zal niet lang meer duren of een Romario of een Alves speelt binnen onze landsgrenzen. Maar dan wel bij Feyenoord.

Dat geeft de burger toch moed, een scoutingsbureau dat de toppers naar de Kuip zal brengen. Als rechtgeaarde Feyenoordsupporter vraag je je echter af wat de illustere Wim Jansen dan toch doet binnen de burelen van Feyenoord. Was hij niet de aangewezen man om goede spelers binnen te halen? Wordt hij niet nog steeds door Johan Cruijff geroemd om zijn voetbalinzicht? Ongetwijfeld zal de gewezen middenvelder van het Gouden Feyenoord kijk op het spelletje hebben, maar sinds zijn terugkomst naar de Kuip is het lijstje spelers dat in ieder geval met zijn goedkeuring het Rotterdamse stadion mocht betreden niet echt indrukwekkend. Zodra Jonas Kolkka wordt aangetrokken vermoed ik dat er drank in het spel is geweest. Natuurlijk doet deze immer beperkte voetballer die al lang over zijn top is (die top is de top van de Heuvelrug) zijn stinkende best, maar we hebben het niet over een Moulijn, nog niet eens over een Ling, een Leonardo in de lappenmand is nog gevaarlijker dan deze Fin. Buijs, Tiendalli, ook Leonard werd onder Jansen gekocht. Het doet pijn, maar de conclusie is hard: Jansen is Jansen niet meer.
Vandaar Soccer Scouting Consult, de redder in nood. Visionairs op het gebied van talent, voorwaar geen koekebakkers mag men aannemen. Een klein onderzoek naar Soccer Scouting Consult doet mijn maag samentrekken. Even Googelen en daar komt een agenebbis website van de heren Gerards en Hendriks op het beeldscherm. Au! Mijn Feyenoordhart vergaloppeert zich en ik verslik mij in een biertje (en dat komt zelden voor: red.), want de teksten die mijn netvlies teisteren geven een Nancy-gevoel. Dit kost klauwen met geld en je wint er niets mee. Ik zal even mijn smart delen, dat schijnt de smart te halveren.

Peter Gerards begon zijn voetballoopbaan bij PSV en speelde daarna achtereenvolgens bij PEC Zwolle, MVV, Seiko Hongkong, Alwehda Bahrein, RKC Waalwijk, SVV en FC Utrecht. Na zijn actieve carrière als profvoetballer was hij actief als trainer in amateur- en profvoetbal. Hij werkte vele jaren bij de vakbond voor profvoetballers en begon nadien een sportconsultancy bureau, de laatste jaren gespecialiseerd op het gebied van scouting.

Ben Hendriks speelde 550 wedstrijden in het betaalde voetbal voor het toenmalige Zwolsche Boys en PEC-Zwolle. Hij was nadien actief als trainer bij Zwolsche Boys, PEC-Zwolle 82, Emmen, FC Zwolle, FC Haarlem, Al Sadd Doha. Hij was adviseur voor clubs in Honduras, Japan en Equador en werkte tot de oprichting van Soccer Scouting Consult als internationale scout voor de Italiaanse club Udinese. (bron: http://www.soccerscoutingconsult.com)

Op de website staat geen enkele foto van een talent dat zij hebben ontdekt. Ik vermoed dat zij net hun eigen achterzak kunnen vinden. Om de portemonnee te kunnen trekken. En door Feyenoord vol te laten storten.
Oh God, wat nu?

copyright by © judge