terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

windvaan

Rik van den Boog kent geen gêne. Gecombineerd met een flexibele mores maakt dit van de directeur van Ajax een uiterst onbetrouwbaar figuur. Als het Ajax voor de wind gaat is hij de eerste die op het bordes de liefde voor zijn club propageert, maar o wee als de wind draait. Dan draait Rik mee. Met alle uitspraken van dien.

Rik van den Boog door de tijd heen:

6 mei 2009
Volgens Van den Boog zijn Cruijff en Keizer club-iconen maar kunnen zij niets toevoegen aan het huidige Ajax. Keizer reageert furieus: Ik heb Van den Boog slechts één keer kort gesproken en de hand geschut toen ik hem tegenkwam op het secretariaat. Hij kent mijn mening over voetbal dus helemaal niet. Hij weet niets van mijn visie, dus kan hij nooit zelf bedacht hebben dat er bij Ajax geen behoefte is aan mijn kennis. Dat hebben anderen hem verteld en hij heeft dat voor zoete koek aangenomen.

21 september 2010
Rik van den Boog is het niet eens met de keiharde kritiek die Johan Cruijff in zijn column in Telesport op Ajax uitte. Het is Cruijffs mening, die ik niet deel omdat ik weet waar we hier bij Ajax mee bezig zijn. Natuurlijk gaat er wel eens wat fout. Zie wat er in Madrid is gebeurd, maar we zetten stappen vooruit.
Wat de directeur nog het meest stoort, is dat Cruijff nooit rechtstreeks communiceert met de leiding van Ajax. Hij weet toch dat hij als grootste Ajacied met zo n column voer geeft aan discussies, die niet goed zijn voor de club. Waarom zoekt hij niet naar de directe weg om ons te vertellen wat er in zijn ogen niet goed is, of niet goed gaat. Als je het werkelijk goed meent, neem je contact op en doe je het niet op deze manier. Dit werkt averechts.

15 oktober 2010
Hoewel Rik van den Boog eerder aangaf verdrietig te worden van de snoeiharde kritiek van Johan Cruijff in zijn column in Telesport en die niet serieus te nemen, blijkt de algemeen directeur van Ajax het commentaar van de legendarische nummer 14 wel degelijk ter harte te nemen. Ik vind het alleen maar prettig als mensen zich op een bepaalde manier uiten. Dat houdt ons scherp. Wij maken als directie ook fouten, zei hij na de presentatie van de jaarcijfers.

18 oktober 2010
Het leek de goed nieuwsshow hoewel Ajax een verlies van 22.8 miljoen presenteerde. Ajax-directeur Rik van den Boog kreeg zijn gehoor eenvoudig plat met enkele oneliners: 90% van het jaarresultaat is een erfenis en niet te beïnvloeden of de huidige directie is pas 1,5 jaar bezig of Van Basten had carte blanche om 40 miljoen uit te geven.

Ook had Van den Boog niet de behoefte om de telefoon op te pakken en zijn verhaal tegenover dat van Cruijff te zetten. Het heeft niet altijd zin om een discussie te voeren. Ik heb de kritiekpunten genomen en ben doorgegaan, waarmee we bezig zijn: de club financieel en sportief weer maken zoals die was. Als Johan mij belt, zou ik dat prachtig vinden en zeker het gesprek met hem aangaan.

Johan Cruijff moet Rik van den Boog maar even gaan bellen als ie nog wat kwijt wil over Ajax. Wie is U dan eigenlijk wel, meneer Van den Boog? Volgens Rik sneuvelde zijn ongetwijfeld glorieuze voetbalcarrière bij Ajax door een enkelkwetsuur, Ajax-insiders weten fijntjes te melden dat Rik over een gebrekkige techniek beschikte.
Wat is waar?
Rik van den Boog creëert zijn eigen waarheid en weet daar heel flexibel mee om te gaan.
Zo is Rik natuurlijk ook nog in het TEG-schandaal verwikkeld. The Entertainment Group en andere dubieuze BV-tjes die Rik met zijn companen heeft opgericht om volgens eigen zeggen waarde te creëren en dan te verkopen zijn aan nader fiscaal onderzoek onderhevig. Rik heeft er sowieso de gewoonte van gemaakt om flexibel om te gaan met regelgeving, lees voor een wat nadere kennismaking met Rik op

http://925.nl/archief/2009/10/05/het-roerige-verleden-van-teg-aandeelhouder-rik-van-den-boog

Het boegbeeld van Ajax schoffeert clubiconen, presenteert zware verliezen als zijnde andermans problemen en vindt het communiceren van Cruijff via de media maar niets (communiceert Van den Boog via de media).
Als de wind waait, waait Rik mee.
Tegenwind kent hij niet.
Dat is het voordeel van een windvaan.

 

copyright by © judge