terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

twitter

Je bent lekker met je matties naar een concert geweest van Lil Wayne, een rapper uit New Orleans die zijn eigen teksten schrijft (pussy, pussy, pussy, pussy, pussy, pussy, ongetwijfeld gebaseerd op eigen ervaringen in de hood, waar hij iedere ochtend van zijn moeder de poes van een schoteltje melk moest voorzien). Na afloop kom je nog backstage, geeft de artiest met een missie (I wanna fuck all the girls in da world) een Ajaxshirt en twittert in de vroege ochtend met gepaste trots jouw avondje uit. Alle homies stinkend jaloers, op de foto met een ondergekladderde trol, wie wil dat niet? De begeleidende twitter-tekst is veelzeggend:
Lil wayne and I last night, btw u noticed the ajax shirt over his shoulder ;) I m just sayin..


I m just sayin .. Ik zeg alleen maar ..
Klopt, Gregory van der Wiel, de jongen van Twitter-gate, zegt alleen maar. De rechtsback van Ajax die het oefenduel van Oranje in Australië afzegt omdat hij de dag voor de afreis een hersenschudding heeft opgelopen tegen Roda JC, vult zijn dinsdagavond met het bezoeken van een muziekconcert.
Waarom de commotie?
Had hij in bed moeten liggen?
Moest hij de volgende dag trainen?
Wat zijn de afspraken met de clubarts van Ajax?

Zelfs de bondscoach laat zich verleiden om toch een mening te geven over het concertbezoek van Van der Wiel. Dat is niet slim, laat Van Marwijk optekenen. Waarom geeft Bert überhaupt een mening af? Dat de vraag gesteld wordt door de media zegt voldoende over de diepgang die men tegenwoordig betracht in haar nieuwsgaring (is het concertbezoek van Van der Wiel nu ècht nieuws?), maar het beantwoorden van vragen van kermisniveau geeft aan dat óók de beantwoorder de nieuwswaarde er van inziet. Van Marwijk vindt het niet slim. Hoezo niet? Wat kan jou dat nou verrotten, Bert? Had Van der Wiel in een couveuse op de Intensive Care van het AMC moeten verblijven? De clubarts van Ajax stelde een diagnose (hersenschudding) en geeft vervolgens aan Van der Wiel aan wat ie wel en niet mag doen. Vliegen was een no go, dus Australië ging niet door.
Klaar.
Einde verhaal.
Op dat moment valt Van der Wiel buiten de jurisdictie van de KNVB. Wat die jongen in de dagen (en nachten) daarna uitvreet is none of our bizniz. Bert komt nog uit de tijd dat Oranje-spelers langs de regenpijp naar beneden klommen om eens flink aan de pomp te gaan hangen in de stad. Tijdens een trainingskamp! Piet Keizer dronk openlijk jenever, Cruijff en Van Hanegem paften hele sloffen tegelijk weg tijdens een WK, Suurbier, Krol en Neeskens konden laveloos onder een tap worden teruggevonden, sliepen twee uur hun roes uit en liepen tijdens de ochtendtraining voorop in de bosloop.
Wanneer stopt de werkverhouding en begint de privésfeer? Mag Van der Wiel misschien zèlf uitmaken wat hij in zijn vrije tijd doet? Heeft Van Marwijk ook een stakeout bij de deur van Afellay geposteerd? Ibi had een eveneens een blessure opgelopen, maar is ie niet gespot toen hij met zware boodschappen de Aldi uitkwam? Heeft hij zich van de trap laten dragen door zijn moeder, om te voorkomen dat hij zijn enkel zwikt? Betekent leven als een pure prof eigenlijk dat je in een klooster de hele dag DVDs kijkt van voetbal, ondertussen een dieet van geitenmelk en gegratineerd zeewier naar binnen werkend?
Het feit dat Bert reageert op de vraag van de journalist omtrent het uitgaan van Van der Wiel suggereert dat Bert het hele zaakje nooit heeft vertrouwd. Een klotesmoes van die smousendokter, meer niet. Nou Bert, ga de dialoog aan met de clubarts van Ajax, zoek de zaak tot op de bodem uit. Maar met even Googlen lees je dat mensen met een hersenschudding na 24 uur eigenlijk gewoon weer mogen doorleven. Dus vanaf maandagavond mocht Van der Wiel zijn eigen diagnose stellen. Hij constateerde dat hij weer fit genoeg was om naar een rapconcert te gaan. En hij ging.
Klaar.
Als ie morgen plotseling met schuim op zijn mond in coma valt, dan waren zijn hersenen blijkbaar toch nog niet opgewassen tegen de lyrics van Lil Wayne.
I m just sayin ...

 

copyright by © judge