terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

randdebiel

Je zou toch tot het randdebieltje van het seizoen zijn verkozen, hoe voel je je dan? Dat iedereen je meewarig aankijkt en snel de blik afwendt, want je weet natuurlijk maar nooit met randdebielen, die kunnen om een verkeerd gelaten scheet je met een grindtegel gaan bewerken. Op Koninginnedag hebben we helaas weer een snelstijger in de Top-10 van zieke zakken stront zien binnenkomen, maar om deze column van wat gebakken lucht te voorzien gaat mijn focus naar de Servische Staatssukkel Danko Lazovic.
PSV beleeft veel plezier aan dit bastaardneefje van Mladic. De moeder van Huub Stevens kijkt nog steeds reikhalzend uit naar een rectaal bezoekje van Danko, maar ook het publiek heeft de spugende speler in zijn hart gesloten. Wat een eer om ondergeklodderd te worden door deze goddelijke voetballer. En afgelopen weekend kon iedereen genieten van zijn witte Zeeman-T-shirt, net nieuw aangeschaft met een setje onderbroeken. De trotse Servische balmagiër vierde zijn doelpunt door het tonen van zijn ondergoed, waarschijnlijk een grootse geste in het dorp van herkomst. Dat hij daarvoor een gele kaart opliep en zo de laatste wedstrijd van het seizoen geschorst zou worden mocht zijn pret niet drukken. Hij keek zo blij, zo verrukt uit zijn genocide ogen, van vreugde had hij maar zo een supporter het hart uit de ribbenkast kunnen rukken. Helaas voor deze supporter botvierde Danko zijn opperste verrukking op een plexiglazen wand, nadat hij zijn tweede prent had ontvangen voor een heel belangrijke handsbal rond de middellijn.
Je vraagt je af waarom PSV zo misselijkmakend slap optreedt tegen deze karikatuur van een topvoetballer. Een beetje boerenlul met basisschool mensenkennis ziet in zijn ogen niets anders dan onverholen haat, een diepgewortelde drang tot destructie, een ongeneeslijk zieke geest die iedereen een plezier zou doen als hij de eerstvolgende sneltrein uit Eindhoven neemt ... met zijn hoofd.
Een Stevens in normale doen had Lazovic bij de eerste onvertaalde Servische scheldkanonnade al van het veld gehaald, zijn kompelklauw achterin de nek, heel pijnlijk maar net niet illegaal. Geen boete, geen excuses, maar gewoon oprotten. Maar Reker met zijn flexibele mores wist Huub te overtuigen dat PSV de ellende binnenskamers moest houden, dat kapitaalsvernietiging niet gewenst was en dus kreeg Danko een vrijbrief voor al zijn excessen. En dat is genieten geblazen geweest!
Het is te hopen dat PSV deze prachtvoetballer nog lang onder contract houdt. De media zien graag een verbolgen Van Gaal fulmineren voor de camera, maar de immer miskende Lazovic die scoort, nadat hij al enkele weken heeft kunnen broeien op tribune en reservebank, dat is pas genieten. Een voorbeeld voor kinderen, supporters, voor medespelers en tegenstanders, voor PSV. De gemoedelijkheid van Herdgang, de Bossche Bol en de spits die de moeder van iedereen die hem in de weg staat in het rectum wil visiteren, een prachtig plaatje.
PSV, gefeliciteerd met de Randdebiel van het Seizoen, grote kans dat hij volgend jaar weer in de prijzen valt!

copyright by © judge