terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

In het belang van Feyenoord

Leo Beenhakker werd onlangs aan de kant gezet door Feyenoord.
Aan de straat, als oud vuil.
In de persconferentie deed Don Leo er meer dan 40 minuten over om deze beslissing in het belang van Feyenoord volledig en faliekant onderuit te halen.

Het belang van Feyenoord, daar was het Beenhakker allemaal om te doen. Dat hij een dure kostenpost op de begroting was, in ruil waarvoor hij met spelers aan kwam zetten die ook Wiljan Vloet (bijvoorbeeld; red.) nog wel had kunnen souffleren, ach, daar moesten we het maar even niet over hebben.
Wat heeft Leo dan wèl gedaan voor Feyenoord?
Hij heeft de mogelijk uitslaande brand na de smadelijke 10-0 nederlaag bij PSV goed weten te smoren in een alles in slaap sussende persconferentie.
Dat is alles.
Hij heeft de halve voetbalwereld afgevlogen op zoek naar gratis spelers en kwam met niets thuis.
Tenzij je Auassar en Schaken iets wilt noemen.
Of Smolov.
Of godbetere Jhonny van Beukering.
Laten we maar stoppen.
In het belang van Feyenoord.

Dat Feyenoord er nog niet bovenop is moge duidelijk zijn.
Dat Mario Been de weg kwijt is ook.
Als je Luc Castaignos op de bank zet ten faveure van Johnny van de BurgerKing, wat denk je dan dat Castaignos zal denken? Dat ie geprikkeld wordt en beter zal gaan voetballen? Of dat ie blijkbaar zo laag in de pikorde staat dat mogelijk de conciërge opgesteld gaat worden als ie niet beter zijn best gaat doen? En zet dit even af tegenover de interesse van Inter Milaan en de jonge Luc zijn hoofd loopt om.
De gifbeker voor de beloftevolle spits is dan nog niets eens leeg, want Mario geeft direct na de verrassende verhuur van Karim el Ahmadi aan dat hij het vrijgekomen salaris wil investeren in een spits.
Een spits.
En Luc Castaignos dan?
Fuck Castaignos.
Die gaat dus naar Inter, wéér een mogelijke topper die elders gaat vlammen.

De plotse tijdelijke transfer van El Ahmadi komt ook als een donderslag bij heldere hemel. Feyenoord loopt iedere wedstrijd rond als een in het Zwarte Woud verdwaald jongetje en de enige die op het middenveld nog om een bal vrààgt is ... El Ahmadi. Azijnpissers die roepen dat ie geen rendement heeft hebben in de grond gelijk met hun commentaar, alleen dat station is nog niet eens in zicht. Met El Ahmadi kocht Feyenoord een balvaste speler, geen doelpuntenmaker. Als je nu als achterhoede een bal kwijt wilt, dan kun je gerust het leer de tribunes injagen, de gemiddelde supporter houdt de bal langer vast dan het middenveld van Feyenoord.

We kennen natuurlijk niet alle ins-en-outs en misschien zijn er valide redenen om zowel van El Ahmadi als mogelijk Castaignos af te willen, wellicht zijn het luie flikkers op de training, who cares, maar om nou te zeggen dat er adequate vervangers de vrijgevallen posities geruisloos zullen overnemen, nee.
Het veldspel is niet om aan te gluren, de resultaten navenant en ik heb niet het idee dat in de afgelopen 18 maanden Mario de ploeg ook maar iets heeft meegegeven. Het zijn na de zoveelste zeperd altijd weer jonge apen, spelend zonder vertrouwen.
Dat bandje kennen we nu wel.
Ze staan gadsakke te grienen op het veld na afloop van de verliespot tegen De Graafschap.
Gríenen!
Die gasten schamen zich kapot in het Feyenoordtenue.
En Mario heeft er nog alle vertrouwen in.
Mario is de enige.
Heeft er nog iemand tips in het belang van Feyenoord?

 

 

copyright by © judge