terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

Pulp Fiction

Olaf Lindenbergh, Ryan Babel, Glenn Salmon.
Er is vergaande interesse of zelfs al een contract getekend.
Waar? Dat is de hamvraag.
Mac Donalds? De buurtsuper? AGOVV?
Ik barstte in lachen uit om het feit dat er überhaupt belangstelling was voor deze prutsers. Het lachen verging mij snel toen bleek dat het om niet de minste clubs ging. Het werd nog erger: Feyenoord, Arsenal en AZ. U begrijpt, de scherts heeft zich meester van mij gemaakt. Dat gebeurt altijd als de waanzin dreigt te worden omgezet in de bittere waarheid. Dan blokt mijn hersenpan de harde feiten van de doorgedraaide voetbalwereld. Gezien het feit dat deze column geschreven wordt houdt in dat ik de zaken accepteer zoals ze blijkbaar lijken te zijn. Ik ga verder.

Feyenoord, Arsenal en AZ willen Lindenbergh, Babel en Salmon.
Om met de laatste te beginnen: Louis van Gaal ziet blijkbaar kwaliteiten die ik eigenlijk nog nooit heb kunnen bespeuren. Het verhaal van Salmon is een kopie van die van Charisteas. Weinig scoren, waar dan ook. Glenn Salmon als vervanger van de oude Arveladze? Hij mag nog niet eens als plaatsvervangende schoenveter fungeren. Natuurlijk, Van Gaal laat spelers echt wel beter voetballen, maar die 10 procent die hij nog uit Salmon weet te persen is nog steeds veel te weinig om AZ te helpen haar ambities te verwezenlijken.

Ryan Babel wordt intensief door Arsenal gescout. Wat zien Wenger cum suis in deze Ajacied die steevast de dozen nog om zijn schoenen lijkt te hebben?
Hij is snel.
Ja en? Ik ken nog wel een paar renpaarden die de hekken uit het stadion kunnen lopen, maar dat maakt hen nog geen gevaarlijke aanvaller. En de balbehandeling komt overeen met een blinde die een schaal lasagna uit de gloeiend hete oven haalt, maar dan zonder de benodigde ovenwanten. Vergeef mij deze beeldspraak, ik gun de blinden geen enkele brandblaar, ze hebben al genoeg te verduren. Maar één voordeel heeft hun nadeel, hun netvlies blijft de technisch zwaar gehandicapte balmishandeling van Babel bespaard. En dat scheelt op de lange duur toch echt een bypass. Helemaal omdat onze bondscoach van dezelfde kwaliteiten overtuigd is. Dat Ajax of Arsenal zichzelf kreupel maakt met Babel (ongetwijfeld een heel aardige jongen, lief voor zijn moeder en positief in de groep) moeten zij weten, maar het Nederlands Elftal hoort toch van dit soort uitwassen gevrijwaard te blijven.

De echte pijn zit altijd in de staart.
Olaf Lindenbergh en Feyenoord.
Ik zou me het schompes lachen als ik niet een rood-wit hart had gehad.
Met een grote F gebrandmerkt in het midden.
Was mann liebt das neckt sich.
Dit soort berichten maakt van de F een op hol geslagen pacemaker.
Volgend seizoen hetzelfde slecht geschreven script.
Pulp Fiction.
Producer Peter Bosz.
Executive producer Wim Jansen.
Theo Lucius als Vincent Vega.
Serginho Greene als Jules Winnfield.
Danny Buijs als Butch Coolidge.
Andre Bahia als Marsellus Wallace.
En Olaf Lindenbergh als The Wolf, de man die alles fikst.
Helaas is de regisseur nog onbekend.

Ik word maar niet wakker uit deze nachtmerrie …

copyright by © judge