terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

ziener

Ruud van Nistelrooy naar Real Madrid.
Het is nog niet zover, maar het zou zomaar kunnen. Sterker nog, als je de botjes zou gooien ,de sterren wichelen of de theeblaadjes lezen, dan volgt ongetwijfeld de voorspelling. Maar ook zonder bijzondere inzichten in de vlucht van een zwaluw of de ingewanden van een vis, met gewoon drie voetbalnieuwtjes (A+B+C) van deze week bij elkaar optellen, een stukje Mancuniale historie (D) uit de hersenpan toevoegen et voila, de transfer is rond.

Hoe verwordt A+B+C+D= transfer Van Nistelrooy(E) naar Real Madrid(F)?
A: Ronaldo laat optekenen dat hij het niet meer naar zijn zin heeft in Madrid.
B: de scheidende voorzitter van de Koninklijke laat weten dat het ontbreken van succes te wijten is aan een gebrek aan honger. Bovendien is men in Madrid de Braziliaanse clan goed zat.
C: Van Nistelrooy is not amused geweest met zijn plaats op de bank tijdens de finale van de League Cup. Tevens is Van the Man een van de weinigen die de kritiek van Roy Keane op het beleid van de club openlijk heeft gesteund.

Als een wereldspits wil vertrekken bij Real Madrid, dan zoek je een nieuwe. Elk jaar hengelt de Beste club ter wereld naar de gunsten van Ruud. Tot voor kort had de topscorer aller tijden (in Europees verband) van Manchester United geen oren naar een verkassing, maar Real Madrid is toch de absolute top. Bovendien is ManUtd dit jaar weer buiten de echte prijzen gebleven. De kritiek van Keane op het aankoopbeleid van sir Alex Ferguson werd hem niet in dank afgenomen. Ondanks twaalf jaar trouwe dienst aan zijn leermeester kreeg hij voortijdig de zak. Van Nistelrooy vindt dat Keane gelijk heeft en heeft een mislukt seizoen als direct bewijs. Ruud schat zijn kansen in op een Europacup en ziet wellicht de bui voor zijn resterende jaren al hangen. Of hijzelf een streep onder zijn verblijf in Manchester zal zetten of dat Ferguson dit voor hem zal doen, dat het zal gebeuren lijkt in de sterren geschreven, want Ferguson staat niet bekend als een man die een kritische noot kan verdragen. Jaap Stam mocht dit ondervinden nadat hij een boekje open deed over zijn ervaringen bij de Mancunians. Zoals gerefereerd kon Keane dit seizoen zijn biezen pakken, terwijl de meest beroemde klokkenluider, George Best zelf, zijn kicksen aan de wilgen hing toen United bergafwaarts ging.
In Madrid moet de nieuwe voorzitter na dit seizoen weer met een klinkende naam op de proppen komen. Ruud van Nistelrooy is een dergelijke naam. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar de voetballerij is vrij doorzichtig en opportuun, dus echte verrassingen zitten zelden in de pijplijn.
En áls Van Nistelrooy vertrekt, wordt Dirk Kuyt dan de nieuwe spits van Manchester United? Of hoor ik nu stemmen?

We zullen zien.

 

copyright by © judge