terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

lekken

Wesley Sneijder wil zijn eigen omhooggevallen, arrogante en irritante gedrag bespreekbaar maken in de Oranje-selectie. Goed plan, Sneijder is een pedante zak hooi, zakje liever gezegd, maar hij heeft de pech dat er spelers zijn met hooikoorts, ergo allergisch reageren op de maniertjes die de kabouter Van Casbergen ten toon spreidt.
Sorry, ik lees het onderstaande bericht verkeerd:

Op verzoek van Wesley Sneijder gaan de Oranje-internationals met elkaar om de tafel. Onderwerp van gesprek is de relatie met de pers. Er is in het verleden te veel gelekt. De rol van Sneijder bij het Nederlands elftal was aanleiding voor een discussie na de aantijging dat zijn gedrag irritatie wekte bij collega-internationals. Bondscoach Bert van Marwijk nam het op voor de Inter-middenvelder. De bondscoach heeft me op televisie verdedigd en telefonisch herhaald dat er geen enkel probleem is, zei Sneijder in De Telegraaf. Maar om te zeggen dat de hele affaire uit de wereld is, gaat te ver, zei de middenvelder. In maart volgt er op mijn verzoek een gesprek met de hele spelersgroep. Er is in het verleden te veel gelekt. En vaak nog onjuiste informatie ook. Sneijder wil met het gesprek de neuzen in dezelfde richting krijgen. Als de pers de kans krijgt tussen de spelers te komen, hoeven we niet in het vliegtuig te stappen en kunnen we beter thuisblijven. We moeten duidelijke afspraken maken. Ik wil maar met één doel naar Zuid-Afrika toe: om wereldkampioen te worden. En dan moet alles kloppen. (bron VI)

Wesley Sneijder wil dus de effecten van zijn storende gedrag in de schoenen van de media schuiven. Dat is iets anders dan dat hij iets van een boetekleedje aantrekt. Geen schuldbewuste monoloog naar zijn companen in Oranje: sorry jongens, ik ben een enorme paardenlul en dat komt omdat ik er juist geen eentje heb. Compensatie heet dat, ik baal er van dat ik amper boven de bar uitkom en nooit in een muurtje mag staan. Ik kamp hier al mijn hele leventje mee, koop dus maar een mooie meid, dikke auto s en vertel iedereen die het niet wil horen toch mijn astronomische salaris. Sorry Piet, niet lullig bedoeld, bij Vitesse doe jij je best en met 4 ton euri kun je echt wel thuiskomen in dat boerengehucht waar jij je caravan hebt staan.
Nee, er zijn blijkbaar spelers binnen Oranje die lekken naar de pers. Die de opmerkingen van Sneijder (waarvoor hij in een gemiddelde kroeg al een kopstoot te pakken zou hebben, moet je wel laag bukken trouwens) wereldkundig maken. En dat is niet de bedoeling, Wes wil carte blanche voor zijn 12-jarige gedrag. Als Wes een klote opmerking maakt, of een vrij balletje wil nemen, dan moet dat getolereerd worden. Sterker nog, wie daarover zeikt, moet maar thuisblijven.
Prachtige opmerking trouwens: Als de pers de kans krijgt tussen de spelers te komen, hoeven we niet in het vliegtuig te stappen en kunnen we beter thuisblijven. Alsof de spelers eensgezind met een warme chocolademelk om het haardvuur kruipen, terwijl Bert van Marwijk nog wat voorleest uit de sprookjes van Grimm. En dan proberen die vuilakken van de media dit idyllische samenzijn bruut te verstoren met kinnesinne en achterklap.

Jammer Wes, media reageert maar. Waar rook is, is vuur zeg maar. Sneijder probeert zijn medespelers monddood te maken door de pers als boosdoener aan te wijzen. Eigenlijk heeft hij wel gelijk, spelers moeten niet achter zijn rug om naar de pers lekken. Dat klinkt nogal nat en dat is het ook. Ze moeten hem gewoon op de training in de tribunes schoppen.
Geen woorden maar daden.
En dan kijken hoe snel Sneijder naar de pers gaat lekken dat ie geschopt is.

copyright by © judge