terug_naar_homepage
login_linkspoot
lees_ook

seizoen 15/16:
figuranten
Butterfly
keuzes
Johan Cruijff
Jetro
kijk en zicht
verwondering
cyclus
pijnbank
spelletjes
kleurloos
Realisten en romantici
Blind

censuur

Censuur.
Het monddood maken van de vrijheid van meningsuiting of een legitieme vorm van belangenbescherming?
Hieronder vind je een wedstrijdverslag van het treffen tussen Scherpenzeel en Dalto, uitkomend in de 3e klasse amateurs.
Smaken verschillen, maar is er hier sprake van belediging van Dalto-keeper Mark Sluis? Vader Sluis meent van wel en verzocht het bestuur van Dalto om het gewraakte wedstrijdverslag niet op de website te plaatsen. Tevens belde hij met de hoofdredacteur van Rondom Voetbal met hetzelfde verzoek. Beide verzoeken werden ingewilligd. Nu voelt de schrijver van het stukje zich beperkt in zijn artistieke vrijheid van meningsuiting en verzocht linkspoot.nl om dit aan te kaarten.
Aan de lezers van linkspoot.nl nu de volgende vraag:

is dit stukje beledigend voor Mark Sluis?

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De roemruchte Daltons hadden weer een klassieker in wording voor de boeg. Scherpenzeel uit is één van die wedstrijden waar fans het hele jaar naar uitkijken. Immers, de vrouwen en het voetbal, dat is waar Scherpenzeel om bekend staat. De wereld stond op scherp, wat niet gezegd kon worden over de 22 spelers op het kunststoffen veld. Scherpenzeel scoorde, net als Dalto, maar beide doelpunten werden als buitenspel beoordeeld, waardoor de eindstand niet incongruent was ten opzichte van de beginstand. Scherpenzeel – Dalto, 0-0.

Joran legt justitie en Scherpenzeel meer dan een strobreed in de weg

Het was een surrealistisch tafereel, een schilderij van Dali waardig, de wedstrijd van onze Daltons. Vermiste tassen, Prins Willem-Alexander, kunstgras, de wondersloffen van Richard, het ontbreken van trouwe hond (labrador) Bas Bruining (niet dat het uitmaakt, want die jongen is het vleesgeworden lek in de verdediging, een vleesgeworden lek sowieso eigenlijk), het is slechts een kleine bloemlezing van alles wat zich voordeed op en rond het Scherpenzeelse veld. Dalto begon dan ook wat moeizaam aan de wedstrijd. Net als tegen Jonathan wist de tegenstander een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van het Dalto-doel te komen, maar zoals het een echte Joran betaamt wist hij steeds met de schrik vrij te komen. Een afgekeurd buitenspeldoelpunt was het sein voor Dalto om toch wat tegengas te gaan geven. Dit lukte eigenlijk pas in de tweede helft, toen Dalto een aantal keer gevaarlijk wist uit te breken, onder leiding van de geniale Samir el Makrini en de ravissante Roy Sinai. Het levensgevaarlijke spitsenduo zag zelfs een magistrale lob van eerstgenoemde in het doel verdwijnen. Helaas werd het punt afgekeurd wegens buitenspel. Het was het enige serieuze wapenfeit van Dalto tijdens de gehele wedstrijd, wat tevens toegeschreven mocht worden aan het uitvallen van Westerling, waardoor Dalto geruime tijd met zeven man, Geerding (jongen), Sluis (meisje) en Visser (dandy) door moest. Het gelijkspel was volledig te danken aan het talent en de inzet van Mark Sluis, die keer op keer het onmogelijke mogelijk wist te maken. Minsten zeven keer werd een inzet van een Scherpenzeler door de betreffende speler geteld, minstens zoveel keer was het Mark die niet zinnens was om het verdiende punt in te leveren. Als China niet alle koper aan het opkopen was, zou er nu een koperen beeld van hem in de nabije omgeving van Dalton-city staan.

copyright by © judge