terug_naar_homepage
login_linkspoot
Schaarste

Stijn Schaars begint na een bespreking van Louis van Gaal altijd te klappen. Mooi gezegd trainer. Ook ik vind het heel belangrijk dat we bij balverlies met z’n allen omschakelen. Nu ga ik even rusten, dan kan ik daarna weer hard achter mijn man aan rennen. Tot zo trainer!

Nadat Wouter Bos als Zomergast een fragment van The Passion had gekozen, dacht ik dat er qua bizarre tv-momenten wel een grens was bereikt in Nederland. Toen speelde Oranje twee interlands en werd Van Gaal geïnterviewd.

Journalisten klagen dat de beste spelers van Oranje Van Gaal tot de orde moeten roepen. Dat lijkt me juist, maar ook de journalisten zouden een punt moeten maken. Een door een persoonlijkheidsstoornis geteisterde narcist die weigert een normaal antwoord te geven, kan het best genegeerd worden door de vaderlandse pers. Laat gewoon maar zitten die interviews.

Bert van Oostveen is net als Van Persie hypocriet. Ze denken alleen aan zichzelf. Het stompzinnige We zijn geplaatst voor het WK wordt als drogreden gebruikt voor het niet willen erkennen van de onrust die Van Gaal veroorzaakt. Van Persie zou als aanvoerder Van Gaal ertoe moeten zetten de beste spelers te selecteren, maar hij zwijgt.

Van Arjen Robben hoeft je een dergelijke houding al helemaal niet te verwachten. Wel van persoonlijkheden, nu net de groep waar een tekort aan is. Dus spelen types als Stijn Schaars, een meeloper die de bondscoach vaak complimenteert met de leuke training. Ik merk dat ik door deze oefenstof mezelf ontwikkel, trainer!  

Een WK met types als Stijn Schaars is als Lowlands met The Opposites: gedoemd te mislukken. Nederlanders zullen in de rij staan voor Oranjetickets, maar dat doen ze voor het Droomboek ook. Van Gaal heeft het voor een bondscoach ergst denkbare scenario gecreëerd: antipathie jegens Oranje. De laatste keer dat deze situatie zo hevig aan de orde was, is bijna twaalf jaar geleden. Nederland wist zich toen niet te kwalificeren voor het WK in Zuid-Korea en Japan.

Quizvraag: wie was de bondscoach? De winnaar krijgt een gesigneerd trainingsshirt van Stijn Schaars.

copyright by © giro