terug_naar_homepage
login_linkspoot
Piet de Visser

In een wereld waarin de commercie het al lang en breed gewonnen heeft van de sportieve belangen, is het een genot om de 71-jarige  Piet de Visser te horen praten over Lionel Messi.
Het was vorige zomer dat het WK-20 werd gehouden in Nederland. Piet de Visser, scout van onder andere PSV en Chelsea, was aanwezig in de studio om zijn licht te laten schijnen over het aanwezige talent. Over de vraag wie het grootse talent van het toernooi was bestond geen twijfel. Messi kan de opvolger van Maradona worden, wist De Visser.

Nederland zou Nederland niet zijn als er niet enigszins besmuikt gereageerd werd, toen de opstelling van Argentinië op het beeld verscheen. Geen Messi. Maar als ie erin komt, gaat ie het maken, had De Visser nog gezegd.
Messi kwam erin.
Zijn eerste balcontact was een passeerbeweging naar binnen, een genadeloos schot volgde en de bal verdween in de kruising. De wereld maakte kennis met de balvirtuoos, die uit zou groeien tot beste speler van het toernooi. Piet de Visser was na afloop blij. Niet omdat hij zijn gelijk had gekregen, maar omdat hij mooi voetbal gezien had.

Een jaar later staat de wereld aan de vooravond van het WK Voetbal. Het met liefde gemaakte sportprogramma Holland Sport stond maandagavond in het teken van Argentinië. Piet de Visser was aanwezig om zijn licht te laten schijnen over Messi. De Visser, die al meerdere bypass operaties achter de rug heeft en die al eens genas van slokdarmkanker (zijn artsen noemen hem een medisch wonder), praat honderduit. Over de reden dat Messi beter is dan Van der Vaart (ze zijn allebei meesterlijk, alleen Messi is ook nog eens razendsnel), over Robben die nog teveel naar de grond kijkt, over recent ontdekt talent en over zijn gezellige ontmoetingen met Abramovitsj.

Dankzij zijn enthousiasme is de WK-koorts alleen maar toegenomen. Natuurlijk zal De Visser juichen voor Nederland. Maar, bekent hij, stiekem is hij ook een beetje voor Brazilië. Logisch. De Visser wil dat het voetbal zegeviert.

Na de fraaie uitzending volgt de automatische blik op teletekst.
Ronald Koeman nieuwe trainer PSV.
Rellen bij huldiging Ajax.

Leve Piet de Visser.

copyright by © giro