terug_naar_homepage
login_linkspoot
Di Tommaso

Wanneer je net ontgoocheld uit de Galgenwaard komt waar David di Tommaso herdacht is, en je ziet in het sportjournaal Winston Bogarde zich beklagen over respect, word je overvallen door een misselijkmakende mix van verregaande boosheid en intens verdriet.

Winston Bogarde verbreekt het stilzwijgen: journalisten mogen hem vragen stellen. Aanleiding is de presentatie van zijn boek Deze neger buigt voor niemand, waarin Winston eindelijk zijn gal spuwt over alles en iedereen waar hij gedurende zijn loopbaan mee geconfronteerd is. Het woord respect valt talloze keren. Iedereen die Winston zijn zin niet heeft gegeven is een racist. Winston vindt het logisch dat hij bij Chelsea met de beloften mee bleef trainen omdat hij na jarenlang keihard werken eindelijk recht had op die vele miljoenen. Dat deze kloothommel nooit op een lager niveau wenste te acteren moeten we allemaal maar logisch vinden, medelijden zou eigenlijk op z’n plaats moeten zijn. Of nee, respect. Maar we hadden het hem wel kunnen geven, we hadden er toch weinig mee bereikt. Deze neger buigt immers voor niemand.

David di Tommaso had nog vele wedstrijden voor FC Utrecht willen spelen. Uiteindelijk had hij daar vast en zeker een contract mee verdiend bij een betere club, Di Tommaso was namelijk een erg goede verdediger. Een leuke gozer bovendien, met een mooie vrolijke glimlach. Ook iemand die het publiek en zijn medespelers op wist te zwepen als het even wat minder ging. Iemand die geen respect verlangde: men vond hem gewoon een aardige gozer.

Op 26-jarige leeftijd is David di Tommaso, een groot sportman, uit het leven weggerukt. Nooit meer zal hij op het voetbalveld te bewonderen zijn, nooit meer zal hij zijn vrouw kunnen kussen, zijn zoontje zien voetballen of zijn nog ongeboren kind zien opgroeien. Want ja, Audrey di Tommaso is zwanger.

Je moet er maar even aan denken als je de spelers van FC Utrecht elkaar huilend vast ziet pakken. Dan heb je even geen behoefte aan een zielig jankverhaal van die pleuris-Bogarde. Godverdomme.

copyright by © giro