terug_naar_homepage
login_linkspoot
max

Louis van Gaal heeft zijn geheim verklapt.
Max.

Max maakt video-opnames van de trainingen van AZ. Ook monteert hij de wedstrijdbeelden. Daar wordt dan een opzwepend  muziekje onder gezet. Thuis kunnen de spelers inloggen en de filmpjes bekijken.
Vervolgens wordt AZ kampioen.

Max is overal. Wanneer Ari ’s avonds na de uitwedstrijd tegen PSV nog een kroket wil eten, staat Max met de camera voor zijn neus.
Dat mag niet van Louis, omdat jullie niet gewonnen hebben. Als je een hap neemt, stuur ik de tape naar Louis.

Bij Holland Sport deed Van Gaal een ontboezeming. Als AZ wint mag Max humor in zijn filmpjes gooien.
Alleen als we winnen, benadrukte Louis nog maar eens.
Ik denk dat AZ daarom zo goed voetbalt.
De helft van de ploeg denkt tijdens een wedstrijd aan de kroket van Jeanet. De andere helft denkt aan de grap van Max.

Je ziet het ook aan het juichgedrag van de spelers. Kees Luijckx probeert altijd een kroket na te doen bij een doelpunt van AZ. Hij draagt al het hele seizoen een shirt onder zijn tenue met een foto van Jeanet. Als hij scoort is hij van plan het shirt te tonen, maar helaas vliegen al zijn schoten het stadion uit.
El Hamdaoui en De Zeeuw geven elkaar na een goal altijd een veelbetekenende glimlach. Ze weten: Max.
Dat wordt weer lachen vanavond.   

De typische humor van Max wordt niet altijd begrepen. Een jonglerende eekhoorn doet het altijd goed, vooral Stijn Schaars moest erg om het acrobatische knaagdiertje lachen. Hij twijfelde zelfs nog even of het echt was, maar hij durfde dit niet te vragen. Hij was bang dat Max zijn vraag zou opnemen en de rest van de spelersgroep hem er mee zou pesten.

Maar Max houdt zelf helemaal niet van die André van Duin grapjes. Diep in zijn hart houdt Max meer van zwarte humor. Zo had hij een keer hondengeblaf op de video gemonteerd, telkens op het moment dat Van Gaal iets zei. De spelers zagen hier de humor niet van in. Van Gaal evenmin. Max moest ten overstaan van de hele spelersgroep zijn excuses aanbieden en voor straf moest hij gratis het huwelijk van Louis en Truus in de Algarve vastleggen.
Dat heeft Max toen maar gedaan.

Winstpremies bestaan allang niet meer in Alkmaar. Scheringa kan zijn geld wel beter besteden. De grap en de snack zijn meer dan voldoende. Geen speler die nog durft te verliezen.

Nog tien wedstrijden, en AZ is kampioen.  
Niemand weet het nog, maar Van Gaal heeft Max opdracht gegeven om het kampioensfeest in beeld te gaan brengen. Tussen de hossende spelers mag Max met zijn camera gekke quotes gaan scoren. Hij is van plan om deze dan zo te monteren dat de spelers los van elkaar een zin zeggen. Over de muziekkeuze twijfelt hij nog.
This is the moment is al vaker gebruikt, om maar te zwijgen van We are the Champions. Jammer trouwens dat zijn eigen rol zo onderbelicht blijft.
Het wordt vast een mooie film. Directed by Max.

copyright by © giro