terug_naar_homepage
login_linkspoot
Luchtkastelen

Vitesse gaat vanaf nu voor de titel.

De persconferentie, waarop het nieuws van de overname bekend werd gemaakt, heeft nu reeds de status legendarisch verworven.

Nu eens geen nieuws uit Arnhem over een ontslagen trainer, geldnood, matpartijen of een gestorven arend. Vitesse is gekocht door de Georgiër Merab Jordania. De club gaat een mooie toekomst tegemoet. De massaal toegestroomde media konden met moeite hun lach inhouden. De hoofdpersoon van de middag, miljardair Merab Jordania, keek argwanend de zaal in. Leuk, wat vragen van de pers: Klopt het dat u ooit een pistool heeft getrokken?

Uiteraard klopte dat niet. Meneer had wel ooit vastgezeten, maar dat was keurig besproken met de KNVB. Kesler zag geen probleem. Over een maand zit zijn ambt erop en kan hij rentenieren. Een organisatie die de voeten kust van maffiabaas Sepp Blatter heeft uiteraard ook geen moeite met een overname door een persoon met een dubieus verleden.

De eerste aankoop van Montana Merab is Ismaïl Aissati. Echt een speler die voorop gaat in de strijd. Ik hoop dat ze Michael Dingsdag en Remco van der Schaaf terughalen. Die mogen dan in hun vrije tijd bijklussen als lijfwacht.

Theo Bos vindt het al lang best. Hij moet zijn halve selectie weer terug naar de A1 sturen. Zolang Edward Sturing maar uit zijn buurt blijft. Dat wordt nog knap lastig, Sturing weigert pionnen neer te zetten bij de trainingen van de jeugd. Een overstap naar een andere club wordt moeilijk: nadat hij vorig jaar in zijn eentje Volendam naar de verdoemenis hielp is geen club nog geïnteresseerd. Een mooi klusje voor de nieuwe baas: een verhelderend gesprek tussen Bos en Sturing. Waarschijnlijk krijgt laatstgenoemde an offer he can’t refuse. Ik hoor het Merab zeggen, terwijl hij met de loop van zijn pistool een vlieg doodslaat.

Ook de contractbesprekingen met Piet Velthuizen moeten op film vastgelegd worden. De keeper, die naar het schijnt zijn eigen voornaam altijd fout schrijft, moest in de talkshow Voetbal International uitleggen hoe hij tegen de nieuwe eigenaar aankeek. Prachtige gesprekken.
Het gaat niet om de persoon mij. Zo speel ik niet in elkaar. Merab is een geschenk die uit de lucht komt vallen.

Ik heb slechts één verzoek aan de nieuwe baas van Vitesse, of eigenlijk is het meer an offer he can’t refuse.
Laat journalist Marcel van Roosmalen nog één jaar meelopen.
De Hard Gras Vitesse-trilogie moet worden voltooid. 

copyright by © giro