terug_naar_homepage
login_linkspoot
Indrinken

Een wijntje drinken.
Het was de voorgenomen avondbesteding van Louis van Gaal na het gelijke spel tegen Colombia.

Hij lijkt me geen leuk gezelschap, de bondscoach, zelfs/zeker niet met drank erbij. Voor je het weet zet hij een cd van Rene Froger op. Toch ben ik benieuwd of Van Gaal met drank wél uit zijn woorden komt.

Misschien is Van Gaal aan de toog een welbespraakt man die de barman complimenteert met zijn fraaie café. Sfeervol ingerichte zaak, barman! Maar ik denk het niet. Ik denk dat Van Gaal toch de neiging heeft zich te bemoeien met de temperatuur van de friteuse, de koelindeling en het barrooster.

Louis was trots op zijn jongens. Met tien man was er gelijkgespeeld tegen de nummer twee van Zuid-Amerika. Eigenlijk de nummer drie, want Brazilië was automatisch al geplaatst. Desalniettemin waren staf en journalisten het eens: een prachtprestatie.

Ik had een andere wedstrijd gezien. Twee spelers werden de wedstrijd uitgetrapt. Lens had rood gepakt. Vrijwel alle internationals waren gevoelig gebleken voor de provocaties van de Zuid-Amerikanen. Dat wordt nog leuk komende zomer.

Joël Veltman, de nieuwe Franco Baresi van de Nederlanden, maakte een enorme blunder. Dat was niet erg: hij is toch de nieuwe Baresi. Het meest tragische: de spelers vonden dat ze karakter getoond hadden. Kevin Strootman gaf heel stoer een tikkie nadat hij werd uitgedaagd door zijn opponent. Die zal onrustig geslapen hebben! Lens’ domme reactie werd logisch bevonden: het was toch Pablo Armero die met zijn smerige actie eraf had gemoeten?

Beesten waren het, die vuile drugsbaronnen! Op een dergelijke weerstand had het met vlaggetjes zwaaiende kuddevolk in de Arena niet gerekend. Van Gaal en zijn spelers al helemaal niet, gezien de verontwaardigde reacties tijdens en na de wedstrijd. Alleen analist Gullit had genoten: die is wel wat gewend. Tijdens zijn eerste wedstrijd in Milaan gaf Passarella hem een mep: welkom in de Serie A. Die andere analist, Ronald de Boer, vond ook iets van de hele situatie. Maar dat verstond ik niet.

Het WK wordt een fiasco voor Nederland. Zolang ik Stijn Schaars steeds weer erbij zie lopen weet ik genoeg. Op een andere zender zag ik Ronaldo scoren tegen de Zweden. Nog eens en nog eens.

Van Gaal dronk rode wijn. Kees Jansma ook; Blind wou pils. Frans Hoek een bitter lemon. We waren goed vandaag Louis. Laten we drinken.

copyright by © giro