terug_naar_homepage
login_linkspoot
voorspellen

Er is iets eigenaardigs aan de hand. Door koorts overmeesterd lig ik op bed, de scheidslijn tussen fictief en reëel is compleet verdwenen. Ik zie Gullit op een verregend trainingsveld en Van Bommel in een Milan shirt. Braafheid schopt na vijf minuten zijn tegenstander neer. Ik droom van Bas Dost die een proces aanspant om naar Ajax te mogen. Als het eindelijk rond is zit de Ajax directie aan een lange tafel met Chinees buffet. De piepende fax valt in het niet bij Van der Aat die zijn haaienvinnensoep wegslurpt. De papieren zijn te laat in orde, Dost blijft bij Heerenveen. De fans echter fluiten hem niet uit. Suarez verklaart in een interview dat hij terug wil keren bij Ajax.

De transfer van Gullit is opmerkelijk. Het interview dat over een half jaar in VI zal verschijnen is nu reeds uit te tekenen. Het klonk goed, maar het viel tegen. Het eten was ranzig. Estelle miste me. Mijn loon kwam te laat. Ze konden er geen kloot van. Het stonk. Het is een beetje als iemand in de voetbalkantine die een verhaal vertelt over een teamuitje. Je weet wat komen zal. Eerst gaat het over drank, dan over vrouwen en op het eind rent Berry in zijn blote lul over een plein.

Het is net zo voorspelbaar als wedstrijdanalyses. Na Utrecht - Twente zei Michel Vorm dat zowel Utrecht als Twente had kunnen winnen. Toen kwam Brama die zei dat zowel Utrecht als Twente had kunnen winnen. Brama zei dat uiteraard verkleed als glimlachende ideale schoonzoon, daar waar Theo Janssen ooit koos voor het bad guy personage. Beide keuzes hebben een averechts effect gehad. Brama veroorzaakt ergernis, van Theo Janssen schiet je in de lach.

Diezelfde Theo Janssen werd volledig uit de wedstrijd gespeeld door Kevin Strootman. Het is goed om te zien dat Van Marwijk de middenvelder opnam in zijn selectie. Een helder gebaar naar Stijn Schaars en Orlando Engelaar, die al drie jaar lang in een vormcrisis zitten. Engelaar loopt erbij alsof hij iedere avond verplicht naar De wereld draait door moet kijken. Over vormcrisis gesproken. Bij dat programma kwam iemand vertellen over de Islamitische Mozart. Componeert ze ook? -Nee, dat niet.

Net als Gullit zit ook Louis van Gaal straks zonder baan. Hij ziet er steeds meer uit als een verwarde man die op het station een gulden vraagt. Na zijn ontslag zal Andries Jonker zich ongetwijfeld loyaal opstellen, want zo is Andries. Al likkend vindt hij wel weer een nieuwe hondenbaan. Trainers genoeg die hun spelers niets bij kunnen brengen. Ik zag de Nederlandse tennisdames spelen, daar hebben ze Manon Bollegraf aangesteld als bondscoach. Dat is lef, de slechtste speelster ooit voor de groep zetten. Goed voor de sfeer is het zeker. Toe Manon, vertel nog eens van die keer dat je over het net heen viel?

Truth is stranger than fiction. Het is maar goed dat de koorts begint te zakken.

copyright by © giro